Ingrediente: două vinete subţiri, 4 linguri sos de soia, o lingură ulei de bună calitate (untdelemn, ulei de orez, ulei de sâmburi de struguri), 2 căţei de usturoi zdrobiţi, un praf fin de sare (doar la nevoie, depinde de sosul de soia), un praf de piper, un vârf de cuţit de paprica iute, o linguriţă de pastă de susan sau sos tahini, câteva fire de ceapă verde.
Metodă: se curăţă vinetele de coajă (dacă sunt din cele albe sau lila, se lasă coajă, aceasta fiind mai subţire la acest soi), se taie pe lung în jumătăţi şi apoi în lat tot în două şi se fierb la aburi pentru 15 minute. Separat se amestecă toate ingredientele pentru sos într-un vas încăpător. Când s-au fiert, se lasă puţin descoperite, apoi se ia fiecare bucată de vânătă şi se rupe fâşii între degete (nu se taie cu cuţitul din fier, poate cel puţin de despică în fâşii cu satârul din lemn). Se pun vinetele în castron şi se amestecă bine cu sosul, apoi se aşează pe un platou pe frunze de salată.
