luni, 21 noiembrie 2011

Bao zi de post

Ingrediente: un sfert de varză, 300 g spanac, o ceapă albă mărişoară, 150 g ciuperci, un morcov mare ras, 3, 4 căţei de usturoi, o linguriţă de boabe fermentate de soia cu chilly, sare, piper, o linguriţă de concentrat de legume, 20 ml ulei şi o lingură de margarină de bună calitate, aluat de pâine din 700 g făină şi 25 g drojdie.

Metodă: Se taie toate legumele la robot, mai puţin spanacul şi se călesc în uleiul amestecat cu margarină, adăugându-se sarea, piperul şi concentratul de legume. Când legumele s-au înmuiat, se adaugă spanacul tăiat fâşii late şi se continuă sotarea, până scade zeama lăsată de legume. Se adaugă boabele fermentate de soia cu ardei iute şi se amestecă bine.
Se formează bao zi din aluatul de pâine, umplându-se cu câte o lingură din umplutură. Se lasă să crească puţin şi se pun la fiert la aburi în site de bambus. Se servesc cu sos de soia cu puţin oţet de orez.






Pentru metoda de umplere a aluatului, vezi: aici
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...