Ingrediente: o cană (200g) griş, 500 ml iaurt, ½ linguriţă sare, o linguriţă de cafea rasă (din acelea mici) de bicarbonat de sodiu, o linguriţă de cafea rasă de sare de lămâie, o linguiţă de cafea de delikat, ¼ cub de supă de găină diluat într-o jumătate ceaşcă de cafea de apă caldă, 1 lingură paprika de casă, un sfert de morcov mare tăiat cubuleţe mărunte, un sfert de ţelină mică fiartă (din supă), 3, 4 măsline tăiate, o ceapă mică tăiată fin, 2, 3 căţei de usturoi tăiaţi fin sau zdrobiţi, o linguriţă de cafea de curry, 3 linguri de ulei, 1 linguriţă de seminţe de muştar.
Metodă: Se amestecă toate ingredientele şi numai o lingură de ulei din cele trei, se unge o tavă (eventual de kuggelupf) cu puţin ulei şi, după ce compoziţia s-a lăsat la odihnit 30 minute, se toarnă în ea. Compoziţia trebuie să iasă ca o smântână destul de groasă, iar după jumătate de oră de aşteptare ajunge ca un amestec de brânză cu smântână la consistenţă. Se pune la fiert la aburi pentru 30 de minute şi se încearcă, după această perioadă, cu furculiţa. Dacă furculiţa iese relativ uscată, atunci budinca este fiartă. Se scoate din vasul în care a fiert, se răstoarnă pe o farfurie, se taie. Se încing celelalte două linguri de ulei cu boabele de muştar şi se presară peste bucăţile de budincă. Se serveşte caldă sau la temperatura camerei, cu ayran. (iaurt turcesc) Se serveşte ca aperitiv.
