Ingrediente: 500g spanac spălat şi curăţat, 200 g carne de porc mai grasă, eventual cu şorici, doi morcovi raşi, 2 căţei de usturoi zdrobiţi, o ceapă mărişoară tăiată peştişori, 1 linguriţă de seminţe se susan, 1 linguriţă de boabe de muştar, o mână de ciuperci tăiate, două linguri de orez fiert în prealabil (rămas de la altă masă), sare, piper, concentrat de supă (de ciuperci), scorţişoară, un vârf de cuţit, 2 seminţe anason stelat, ghimber ras cât o alună, 20ml ulei.
Metodă: în puţin ulei, se călesc ceapa, morcovul, ciupercile, susanul, ghimbirul, usturoiul, scorţişoara, muştarul, carnea tăiată fâşiuţe. După două minute de călire, se adaugă ciupercile şi se mai călesc încă două minte. Se adaugă apă (1,5 litri) şi se lasă să fiarbă. Se condimentează după gust, eventual se mai adaugă concentrat de supă de ciuperci. Când legumele şi carnea s-au fiert, se adaugă orezul să se umfle şi spanacul tăiat grosolan, în fâşii late. Se mai dă în câteva clocote, până ce spanacul s-a înmuiat, dar nu şi-a pierdut culoarea. Se serveşte fierbinte, după ce, în prealabil, în castroane s-au pus câteva fire de boia iute de ardei şi o linguriţă de sos de soia.
