miercuri, 22 iunie 2011

Samossas cu ciocolată şi fructe uscate şi confiate

Un aluat de foi de plăcintă, 75 g alune de pădure, 75 g migdale, 75 g nuci, 50 g curmale, 50 g caise uscate, 50 g smochine, 50 g  stafide, 50 g portocale confiate, 50 g mandarine confiate, 50 g ciocolată topită + 2 linguriţe de cacao pudră, o lingură mare de zahăr tos, 100 g unt topit, un ou bătut pentru lipit trigoanele.

Se taie mărunt sâmburii şi fructele uscate, se amestecă cu ciocolata topită, zahărul şi pudra de cacao, apoi se formează trigoane dintr-o foaie de plăcintă împăturită pe lung în trei, la o lăţime de 5 cm. Se lipesc la margine cu ou bătut, se aşează într-o tavă unsă cu unt şi se stropesc cu unt topit şi se dau la cuptor cam 20 de minute. Sunt bune calde dar şi reci. Dacă se fac fără ciocolată şi cacao, se pot păstra în sirop din zahăr şi apă de flori la fel precum baclavalele. Devin mai pufoase şi mult mai delicioase.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...