A venit vremea căpşunilor, autohtone, că numai d-astea cumpăr, ca să aibă gust. Şi am răsfoit un pic caietul de delicii al bunicii şi am găsit o reţetă deosebită: Gelée de champagne rosé aux fraises, glace vanille. Şi m-am pus pe treabă. Asta pentru că mi-a rămas în minte acel jeleu de vin roşu de la dineul regal.
Numai că la îngheţată de vanilie am adăugat pepite de ciocolată neagră, cu un conţinut de cacao de 75%. Vi-l recomand ca pe ceva foarte răcoros în zilele calde de vară, cu o textură delicată, care încântă spiritele încinse. Nu am avut şampanie sau spumos rosé, dar am avut un vin rosé, o Busuioacă de Pietroasă. A ieşit ceea ce se vede. Se pot adăuga, pentru a atenua răceala acestui desert, câteva macarons. Ale mele sunt dreptunghiulare, că aşa mi-a venit la îndemână când am făcut un blat de dacquoise, să trasez şi nişte macarons alături, pe hârtia de copt.

