sâmbătă, 23 noiembrie 2013

Tagine de pui cu linte


PENTRU VASUL DE TAGINE, MULTUMIRI DEOSEBITE D-NEI PROFESOARE LUCRETIA DUMITRIU-COJOCARIU, DIN PASCANI!

Ingrediente: bucăţi de pui (spate, aripi, ciocănele), un pahar de linte inmuiata in apa cu bicarbonat, un morcov, două cepe mari, albe, 50 g măsline Kalamata, o tijă de ţelină, un ardei gras, un pătrunjel, 1 lingură concentrat de pastă de tomate dizolvată în 200 ml apă sau 200 ml suc de roşii, mirodenii după gust (sare, piper, sofran indian, chimion, chimen, scortisoara, corinadru, foi de dafin) .
Metodă: într-un vas specific pentru tagine, dacă nu, într-unul de Jena, se pune puţin untdelemn. Toate legumele se spală, se curăţă şi se taie rondele. Se prăjeşte uşor carnea de pui, rumenindu-se frumos pe toate părţile, apoi se alternează un strat de carne de pui, un strat de ceapă, unul legume, unul de linte, unul de ceapă (iar), unul de carne, etc. În sucul de roşii se dizolvă un cub de concentrat de supă de găină, se adaugă chimen, coriandru, foi de dafin, piper boabe, si restul mirodeniilor dizolvate in sucul de rosii şi se toarnă peste toată „tocana”. Se acoperă cu capacul şi se pune pe foc mic, pe un rotocol de fonta. Se lasă la fiert la foc mocnit până ce carnea este fragedă şi legumele moi. La urmă, cine doreşte poate adăuga o lingură de unt purificat.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...